• +36/70/5623110
  • info@egyensulyhaz.hu
  • Budapest, 1042 József A. u. 102.

Mindenkinek, felnőttnek, gyereknek előnyére válik, ha a lehető legtöbb időt a szabadban tölti. Még a legmelegebb nyári napokon is jól esik egy hűsebb, árnyékosabb területen játszani. Na, de mit is játsszunk?

Csigaugróiskola

Ami kell hozzá: aszfaltkréta, kavicsok

Ismerjük mindannyian a “klasszikus” ugróiskolát, nem igaz? Kicsit nehezített és újragondolt változata a csiga ugróiskola.

Rajzoljatok egy csigát, amit 10 , 12, 14 vagy 16 mezőre osztotok. Minél több mezőt készítetek, annál nehezebb lesz megoldani a feladatot. Számozd be a mezőket egytől felfelé egyesével!

 

Az első játékos bedobja az első mezőbe a kövét. Egy lábon kell a mezőbe ugrania, majd az ugró lábával a következő mezőbe pöckölni a követ, majd utánaugrani. Az nyer, aki leghamarabb eljut a legutolsó mezőig. Ha valaki elakad, nem tudja továbbpöckölni a követ, vagy leteszi a lábát át kell adnia a helyét a következő játékosnak. A játékosok a következő körben onnan folytathatják a játékot, ahol elakadtak. Nehezítés, ha visszafelé, tehát a legnagyobb számú mezőtől vissza is kell jutni a kezdő mezőig.

Kő mikádó

Ami kell hozzá: kavicsok

Gyűjtsetek össze megszámlálható mennyiségű, lehetőleg különféle méretű kavicsot. A játék a következő:

Halmozzátok egymásra a kavicsokat. Úgy kell levenni a halomből őket egyesével, hogy nem mozdul meg egy sem a halomból. Ha megmozdul, a következő játékos jön. Az nyer, akinek a végén a legtöbb kavicsa van.

Cocoyokpatolli

Ami kell hozzá: golyók (babszemek, kavicsok, magok)

Ez az azték indiánok által játszott játék igen egyszerű. Áss egy kis célgödröt és körülbelül egy méterre húzz egy vonalat, ami mögül kell bedobnod, begurítanod az üveggolyódat a gödörbe. Aki legelőször be tudja juttatni a golyóját a gödröcskébe, összegyűjtheti a mellé ment golyókat. Nem muszáj golyókkal játszani, lehet apró kövekkel, magokkal vagy babbal is próbálkozni.