• +36/70/5623110
  • info@egyensulyhaz.hu
  • Budapest, 1042 József A. u. 102.
Blog
Mentorbeszélgetések 1: Mit csinál egy mentor?

Mentorbeszélgetések 1: Mit csinál egy mentor?

Van úgy, hogy minden rendben van veled alapvetően, de mégsem érzed jól magad a bőrödben? Megfogadtad a kislányodnak, leteszed a cigit. Már négyszer. Kétszer már voltál futni a szigeten. Ciki volt visszasétálni a kocsihoz 500 méter után. Ez nem az én sportom. Nem tudom letenni a telefont a kezemből. Ezzel kelek, ezzel fekszem. Ismerős? Neked írom?

Nekem ez olyan érzés, mikor írok egy szöveget. Mondjuk ezt épp, itt. De nem megy valahogy. Felállok. Kimegyek. Bejövök. Keresek valami rágcsát. Nem is vagyok éhes. Leülök. Gondolkozom. Írok valamit. Kitörlöm. Írok megint valamit. Ez sem tetszik. Na, jól van, nem bírom. Viszket is, meg kapar is. Oké, nyugi. Csinálok egy teát. Leírok megint pár mondatot. Na, jó, hagyom. De kell ez a szöveg és MOST érek csak rá. Segítség kellene! De kit lehet ilyenkor felhívni?

Mégiscsak a mentoromnak van igaza, kell egy terv. Egy elgondolás. Egy cél. Megéri átgondolni a buktatókat. A célokat részcélokká bontani. Tudatosítani, miben vagyok jó. Meg egyáltalán, nem csak mondani, hinni, TUDNI: jó vagyok. Vannak nehézségeim. De ezeket jól kezelem.

Szóval mi történik, ha felhívsz? Mentorodnak választasz? Na, ne ilyen gyorsan…

Bemutatkozunk, kicsit beszélgetünk, amennyire lehet, kötetlenül. Jó, ha egy picit még körül járjuk a problémádat, amivel felkerestél. Ez az első, szakberkekben „nulladik” beszélgetés. Ez teljesen ingyen van. Azt a célt szolgálja, hogy már a legelején kiderüljön, mi a feladat, tudok – e neked én segíteni? El tudod képzelni, hogy velem dolgozol magadon, a célod érdekében?

Ha igen a válasz, megbeszélünk egy időpontot egy nyugodt helyre. Lehet egy kávézó, de lehet egy általam ismert, bejáratott hely. Ez általában egy bérelt szoba, helyiség. A bérleti díj az én dolgom. És eljön a nagy nap. Megérkezünk, leülünk és beszélgetni kezdünk. Ihatunk egy kávét vagy teát. Jó, ha oldjuk a feszültséget. Adok majd mindenféle feladatot, a helyzettől és a problémától, céltól függően. Kísérlek az utadon, ameddig igényled, de dolgozni neked kell. Összegezzük a dolgokat, a nap eredményét. Lehet, hogy egy alkalom is elég egy cél elindításához. Lehet, kell még egy pár. Lehet, hogy valamilyen aktuális dolog miatt kerestél, mint egy vizsga vagy verseny, vagy munkahelyi, iskolai megmérettetés. Akkor találkozhatunk rendszeres időközönként. Ez csak rajtad múlik.

Tegyél próbára engem és magadat! Amiben segíthetek: életmódváltás, krízishelyzetek, stresszoldás, tanulási és fejlődési nehézségek, problémák a munkahelyen vagy az iskolában, nehézségek terveid megvalósításában.

A módszerek, melyek segíthetnek neked és gyermekednek:

  • Mély önismereti konzultáció
  • KidCoaching / Gyerekmentorálás
  • LifeCoaching / Életvezetési mentorálás

Foglalj most időpontot, kényelmesen, online! Időpontot itt tudsz foglalni!

Kérdésed van? Keress meg elérhetőségeinken!

Várom jelentkezésed!