• +36/70/5623110
  • info@egyensulyhaz.hu
  • Budapest, 1042 József A. u. 102.
Blog
Logopédusunk: Dolly

Logopédusunk: Dolly

Eszik Dolly

Logopédus - gyógypedagógus
logopédiai vizsgálat és fejlesztés

Milyen szakmai út jellemez?

2022 júniusában végeztem a Szegedi Tudományegyetemen gyógypedagógus-logopédusként. Mindig is segítő szakmát képzeltem el magamnak, ahol támogathatom a gyerekek fejlődését, és kiélhetem a kreativitásom, erre a logopédia remek lehetőséget biztosít. A fejlesztéseket megelőzően a beszédkórkép alapos feltárása történik, amely megalapozza a terápia menetét. A fejlesztéseket mindig egyénre szabottan, életkorhoz, beszédkórképhez és a gyermek személyiségéhez alkalmazkodva tervezem meg. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek jól érezzék magukat az óráimon, szeressenek hozzám járni, ezért színes, gyerekbarát eszközökkel, játékos formában zajlanak a fejlesztéseim, hogy „könnyebben” elérhessük a közös céljainkat. A hatékony munka érdekében kiemelt figyelmet fordítok a szülőkkel való konzultációra, és felhívom a figyelmet az otthoni gyakorlás fontosságára.

Milyen területeken szereztél tapasztalatot?

Eddigi tapasztalataimat tekintve az egyetemi éveim alatt tanulásban akadályozottak pedagógiája és logopédia szakirányon is jártasságot szereztem a tipikus és az atipikus fejlődésmenetű gyerekekkel való foglalkozásban is. 2022 júliusa óta szabadidőmben gyermekanimátori munkát is szoktam vállalni Balatonon, Budapesten egyaránt, ahol mindig az adott időszaknak megfelelő játékok, kézműves foglalkozások leszervezésében segítek. 2022 szeptember óta pedig a Fővárosi Pedagógiai szakszolgálat logopédus csapatát erősítem, ahol egy óvodát, és egy iskolát látok el.
2023 novemberétől pedig gyógypedagógusként is bekapcsolódtam a szakszolgálat szakértői bizottságába, amelynek keretében beilleszkedési, tanulási nehézséget állapítjuk meg, vagy zárunk ki, illetve iskolaérettségi vizsgálatokat végzünk.
A logopédiai magánellátásba 2023. februárjától kapcsolódtam be, ahol főként artikulációs terápiát, nyelvi késés terápiát, és komplex nyelvi fejlesztéseket tartottam.
2024 márciusától pedig szeretettel várom a gyermekeket az Egyensúlyházban is a logopédiai foglalkozásaimra!