• +36/70/5623110
  • info@egyensulyhaz.hu
  • Budapest, 1042 József A. u. 102.
Blog
Fejlesztőnk: Fanni

Fejlesztőnk: Fanni

Holmik Fanni, konduktor - gyerekek fejlesztése

Holmik Fanni - konduktor, KMT fejlesztő

Az Egyensúlyház Fejlesztőközpont munkatársa: egyéni és csoportos fejlesztő foglalkozások, Komplex mozgásterápia, konduktív terápia

Melyek a legfontosabb mérföldköveid a gyerekek fejlesztésében?

Holmik Fanni vagyok, konduktor. Tanulmányaimat a Semmelweis Egyetem Pető András karán végeztem konduktor – tanító specializáción. Gyakorlatomat legfőképpen iskolai csoportokban szereztem, ahol 6-15 éves gyerekek értelmi-és mozgásfejlesztését, anyanyelvi, zenei és vizuális nevelését gyakorolhattam, kiváló szakmai felügyelet mellett. Megismerkedhettem a korai, óvodáskori és felnőtt fejlesztéssel is. Tanulmányi éveim alatt önkénteskedtem nyári komplex mozgásfejlesztő táborban, ahol ép gyermekek fejlesztésében is tapasztalatra tettem szert. Később egy mozgássérült alapítványnál érzékenyítő programokban voltam koordinátor. Az utolsó egyetemi évem alatt részt vettem egy olyan gyakorlatban, ahol dolgozhattam olyan robottechnológiai eszközökkel, amelyek a modern intenzív neurorehabilitációban döntő szerepet játszanak. Diplomám megszerzése után a Semmelweis Egyetem Pető András Gyakorló Általános Iskolájában helyezkedtem el, ahol 6-12 éves gyermekek oktatásával, fejlesztésével foglalkoztam. Jelenleg fejlesztőközpontoknál dolgozom.

Miért ezt a pályát választottad?

Erre a különleges pályára a gyermekek iránti szeretet hozott. Nagyon szerettem volna a művészet iránti rajongásomat, kreativitásomat kihasználni. Számomra a nehéz időszakokban is nagyon sok erőt ad, amikor egy csecsemő rám mosolyog, egy gyermek megölel és érzem a jókedvet és szeretetet a foglalkozásaimon.

Milyen eszközökkel dolgozol a gyerekek fejlesztése során?

Munkám során a legfontosabb az, hogy egy olyan nyugodt közeget teremtsek meg, ahol a gyermek jó élményeket szerezve, játékos feladatokon keresztül megkapja a számára legmegfelelőbb fejlesztést. Az egyetemen egy olyan egyedi látásmódot tanulhattam, amelynek segítségével megtanultam egy egyszerű „hétköznapi” eszközből is a gyermek számára kiváló fejlesztési eszközt létrehozni. Így még egyedibbé tehetem a foglalkozásaimat. Mind az egyéni és csoportos fejlesztéseket szeretem, mert mind a kettőnek megvan a maga varázsa.

Mire támaszkodsz még a konduktori képesítésed és szaktudásodon túl?

Fontosnak tartom tudásom folyamatos bővítését. Tanulmányaim kiegészítéseként elvégeztem Kulcsár Mihályné komplex mozgásterápia továbbképzését. Az aktív torna mellett szeretek hangsúlyt fektetni a passzív átmozgatásra, a gyermek testi egészségére, fejlettségére ezért tudásom bővítéseként elvégeztem az FDM (Fascia Disztorziós Modell) terápiás módszert is.