• +36/70/5623110
  • egyensulyhaz@gmail.com
  • Budapest, 1042 József A. u. 102.

Komplex mozgásterápia ismertető

Mi is az a Komplex Mozgásterápia?

A Komplex Mozgásterápia (KMT), egy hatékony fejlesztő eljárás, amely segít a gyermekeknek megbirkózni tanulási nehézségeikkel és viselkedési problémáikkal.

A Komplex Mozgásterápia (KMT) egy pedagógiai fejlesztőeljárás, amelyet Kulcsár Mihályné, Panni néni saját pedagógiai tapasztalatai és a szakirodalom alapján fejlesztett ki. Ez a módszer kiválóan alkalmazható a tanulási nehézségek megelőzésére és a már tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek fejlesztésére.

Miért fontos a KMT?

A tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek száma sajnos növekszik napjainkban. A KMT olyan pedagógiai megközelítést kínál, amelynek alapja a neuropedagógiai szemlélet és a természetes mozgásfejlődés. Ez a megközelítés az idegrendszeri éretlenség korrigálásával segít megszüntetni a tanulási és magatartási problémákat.

Milyen nehézségekre kínál megoldást a KMT?

Melyik korosztály fejlesztésére alkalmas?

A Komplex mozgásterápia alkalmas lehet akár felnőttek támogatására, fejlesztésére is. Mi azonban a nagycsoportos óvodás kortól (5-6 év) a kisiskolás kor végéig (10-11 év) ajánljuk és várjuk a gyerekeket.

Melyek a KMT fejlesztés lépései?

  1. Felmérés: A fejlesztés előtt részletes felmérést végzünk, amely során megvizsgáljuk a gyermek vizuális és auditív percepcióját, térérzékelését, mozgásait, memóriáját és egyéb fejlesztendő területeket. Ez a folyamat segít meghatározni a személyre szabott fejlesztési tervet.
  2. Otthoni gyakorlás: A KMT fejlesztése otthon is folytatódik. Szülőként heti legalább 5 alkalommal segítünk a gyermeknek elvégezni a fejlesztő gyakorlatokat. Ezek az egyszerű, természetes mozgások hozzájárulnak az idegrendszer fejlesztéséhez.
  3. Kontroll vizsgálat: Havonta ellenőrző vizsgálatokat tartunk, és az eredmények alapján módosítjuk a gyakorlatokat, hogy azok megfeleljenek a gyermek egyéni fejlődésének.

A KMT nem csak a tanulási nehézségek oldásában segíthet, hanem a gyermekek kiegyensúlyozottabbak és magabiztosabbak is lesznek a fejlesztés folyamán.

Ha Te is felismered gyermekednél a tanulási nehézségeket vagy viselkedési gondokat, a Komplex Mozgásterápia segíthet nekik. Fordulj hozzánk bizalommal, és segítünk megtalálni a megfelelő megoldást gyermeked fejlesztésére!

Lépjetek kapcsolatba velünk, és ismerkedjetek meg közelebbről a KMT lehetőségeivel!