• +36/70/5623110
  • info@egyensulyhaz.hu
  • Budapest, 1042 József A. u. 102.

Iskolaelőkészítő ismertető

Ne legyen gond az iskola!

Előkészítjük a lehető legzökkenőmentesebb iskolakezdést és a sikeres iskolai tanulást!

Hiszünk abban, hogy biztos alapokkal és megfelelő készségekkel a gyermekek magabiztosan és sikerrel vághatnak bele az iskolai kalandba.

Miért fontos az iskolaelőkészítés?

Az iskolai élet az egyik legfontosabb fejlődési szakasz a gyerekek életében. Az iskolaelőkészítés során arra törekszünk, hogy a gyermekek megszerezzék azokat a kulcsfontosságú készségeket és ismereteket, amelyekre az iskolában szükségük lesz.

A foglalkozások során a következő területeken fogunk dolgozni:

Térirányok, térbeli, időbeli tájékozódás: Az írás olvasás megtanulásához elengedhetetlenek ezek a képességek.

Rész – egész viszonyok: Fejlesztjük a gyermekek képességét a részek és az egész közötti összefüggések felismerésére, ami az analizálás és szintetizálás képességéhez járul hozzá.

Figyelem: Játékos feladatokkal segítjük a figyelem koncentrációjának fejlődését.

Emlékezet: Különböző feladatokkal segítjük a gyerekeket az információk megjegyzésében és előhívásában.

Észlelés: A gyerekeket arra ösztönözzük, hogy észleljenek finom részleteket és különbségeket a környezetükben.

Mozgás, egyensúly: minden mozgás a kellően érett, jól működő idegrendszer alapja. Az egyensúlyérzék bizonytalansága bizonyos idegrendszeri rendellenességre utal, ami maga után vonhatja a tanulási nehézséget, figyelemkoncentrációs problémát, magatartási zavart.

Szem-kéz koordináltság zavara, vagy nem kellő fejlettsége az olvasás, írás tanulását nehezíti, hiszen vonalrendszerbe kell majd elhelyezni a betűket.

A nagymozgások azok a természetes mozgások, melyek során egész testünket és annak különböző izomcsoportjait összehangoltan használjuk. Ilyen mozgás a járás, a futás, ugrás, egyensúlyozás, felülés, kúszás, mászás, rúgás, hajítás. Az önálló élet minden területén szükségünk van rájuk, az öltözködéstől kezdve egészen a tanulásig!

Testséma, térlátás, jobb-bal differenciálás: A testséma megfelelő fejlettségére a mozgások megtervezésében is szükség van (pl.: labda elkapása, öltözködés, ceruza megfogása). Mindemellett hatással van az énképre is, mert a testséma zavarai kedvezőtlenül befolyásolhatják az önértékelést és a kompetencia érzésének kialakulását.

Beszédészlelés, beszédértés: Fejlesztjük a kommunikációs készségeket, amelyek az iskolában való sikeres részvételhez elengedhetetlenek.

Szociális kompetencia fejlesztése: Megkönnyítjük a közösségbe illeszkedést és a magabiztosabb részvételt.

Mit kínálunk még?

Az iskolaelőkészítő foglalkozásunk során célunk, hogy a gyermekeknek magabiztos alapokat teremtsünk az iskolakezdéshez. A játék és az interaktív és mozgásos tevékenységek révén olyan készségeket fejlesztünk, amelyek életre szóló tudást és önbizalmat adnak a kicsiknek.

Melyik korosztálynak ajánljuk?

Az iskolaelőkészítő foglalkozásokat csoportos, de külön igény esetén egyéni formában is tartjuk nagycsoportos óvodásoknak.

Hogyan lehet a csoportokba bekerülni?

Várjuk érdeklődéseteket, jelentkezéseteket! Az alábbi gombra kattintva további információhoz juthattok, de elkezdhetitek a jelentkezés folyamatát is!