Iskola előkészítő foglalkozás

Sikeres és magabiztos iskolakezdés.

Tanulás. Viselkedés. Egyensúly.

Miben segíthetünk?



Bizonytalanság

Iskolaválasztás előtt álltok, de nem vagy biztos abban, hogy el kell-e kezdjétek ősszel az első osztályt?



Tanulási nehézség

Azt tapasztalod vagy az óvodában arra hívták fel a figyelmedet, hogy gyermekednek szüksége lehet több segítségre az iskolakezdéshez?



Megerősítés

Szükségetek van rá, hogy egy felmérés és egy rövidebb-hosszabb fejlesztő folyamatban magabiztosabban kezdjétek ősszel az iskolát?

Az iskolelőkészítő segít:

Az iskola előkészítő foglalkozás során célunk, magabiztos alapokat teremtsünk az iskolakezdéshez. A játékokkal és az interaktív mozgásos tevékenységekkel olyan készségeket fejlesztünk, amelyek életre szóló tudást és önbizalmat adnak a kicsiknek. Ezt a foglalkozást is a komplexitás jellemzi. Holisztikus megközelítéssel, személyre szabottan, széleskörű felmérést követően kezdjük meg a fejlesztő, támogató munkát.

Magatartási problémák?

Az óvodai magatartási problémák mögött gyakran tanulási nehézségből fakadó kudarcélmény húzódik meg!

Hogyan zajlik a csoportos fejlesztés?

Image

Felmérés

90 -120 percig tartó széleskörü felmérés és szülői konzultáció a fejlesztés irányának meghatározására. Az egyéni és a csoportos fejlesztést is egy széleskörű felméréssel készítjük elő. Ekkor felmérjük: a vizuális és auditív percepciókat, a térérzékelést és a téri tájékozódást, az elemi mozgásokat és a testsémát, a kinesztetikus, auditív és vizuális emlékezetet, a hosszú és rövidtávú memóriát, valamint a beszédkészséget, általános tájékozottságot és szociális készségeket.

Image

Csoportos fejlesztés

A fejlesztés heti egy alkalommal történik, iskolai munkaheteken. A fejlesztő foglalkozások kis létszámban, legfeljebb négy fő részvételével történnek. Fejlesztőpedagógusaink változatos mozgásos, játékos, közösségépítő feladatokkal támogatják, segítik, irányítják a csoport és a gyerekek fejlődését. A gyerekek felmérése alapján meghatározott fejlesztési irányokat is követjük, de a tanév közben felmerülő "aktuális" nehézségeket is kezeljük, feloldjuk.

Image

Előrehaladás, konzultáció

Fél év elteltével egy hosszabb szülői konzultációra is sor kerül. Fejlesztőink összefoglalják az előző időszak sikereit és az időközben felmerült további feladatokat, lehetőségeket is. Természetesen a rövid, foglalkozások utáni visszajelzés természetes és állandó. Emellett - ha a család, a szülők vagy a gyerekek állapota úgy kívánja, egyéni szülői konzultációkra is a rendelkezésetekre állunk.

Személyre szabott, figyelmes, értő segítség!

A csoportos fejlesztésen túl számíthattok fejlesztőink által nyújtott konzultációs lehetőségekre is. Ha szükségesnek látjuk, javasoljuk az egyéni fejlesztést is!

Iskolaelőkészítő fejlesztőink

Ligetfalvi Olívia

Ligetfalvi Olívia

fejlesztő gyógypedagógus, Ayres terapeuta

Holmik Fanni

Holmik Fanni

konduktor, KMT fejlesztő

Fontos tudnivalók



Életkor

Iskolába lépés előtt álló nagycsoportos óvodások.



Helyszín

Egyensúlyház Fejlesztőközpont Újpest, József Attila u. 102. Ingyenes parkolás a környéken, 3-as metrótól gyalog 5 percre



Árak

Felmérés: 25.000 Ft/alkalom
A csoportban való részvétel díja: 25000 Ft /hó (6250 Ft/alkalom) Bérletes rendszerben: az indokolt esetben és 24 órával a foglalkozás előtt lemondott foglalkozás díja tovább görgethető!
Egyéni iskolaelőkészítő: 15000 Ft/alkalom



Kapcsolat

Telefon: +35/70/5623110
email: egyensulyhaz@gmail.com

Tegyél egy lépést gyermeked fejlődéséért!

Jelentkezz az iskolaelőkészítő foglalkozásunkra a sikeres és zökkenőmentesebb iskolakezdésért!