Komplex fejlesztés iskolásoknak

Sikeresen az iskolában!

Tanulás. Viselkedés. Egyensúly.

Érint titeket a tanulási nehézség valamilyen formája?Figyelmetlenség?

Gyermeked gyakran elkalandozik tanulás közben? Figyelme szétszórt, nem tudja folyamatosan követni a feladatokat?Rosszak a jegyek?

Iskolai nehézségek a tanórákon? Rossz eredmények? Nem elég az otthoni vagy iskolai támogatás?Magatartás

Fáradékony vagy épp túl impulzív, izgő - mozgó a gyereked, akinek nehézségei vannak az iskolában, óvodában?

Vége a bizonytalanságnak!

Megoldást keresel, mert úgy érzed, azt tapasztalod te magad is, hogy nincs minden rendben a gyerekeddel? Nem vagy egyedül azzal, hogy nem úgy mennek a dolgok az iskolában / óvodában, ahogy elképzelted! Az is lehet, hogy már túl vagytok talán több felmérésen és fejlesztő folyamaton is! Talán már szakvéleményetek is van, de igazi előrelépés, megnyugtató segítséget még nem találtatok?

Szeretnénk és tudunk segíteni!

A csoportos vagy egyéni fejlesztés segít

A komplex fejlesztés során gyermekedet személyre szabott, életkornak és a tanulási nehezítettséghez illő fejlesztő feladatokkal támogatjuk. A különféle kognitív gyakorlatok mellett többféle mozgásos és mozgásterápia alapú fejlesztő gyakorlatot végeznek a gyerekek. Azért „komplex”, mert összetetten, a lehető legtöbb csatornán keresztül támogatja a gyerekek fejlődését és „komplex”, mert többféle fejlesztő eljárásból és gyakorlatból merítenek fejlesztőink. A fejlesztő folyamatok nem csak a gyakorlatok egymás utáni elvégzéséből áll! Ez jóval több, mint korrepetálásról vagy gyakorlás! Bátorítjuk és támogatjuk a gyerekeket azért, hogy a nehézségeik ellenére és azokkal együtt is egyre jobb eredményeket, sikereket érhessenek az iskolában és az óvodában is! Fontosnak tartjuk a bizalmi kapcsolatokat és a kommunikációt, az érzelmek kifejezését. Az önismeret fejlesztése is kiemelten fontos: segítünk a pozitívumok kiemelésében és a nehézségek leküzdésében. Nem használunk jutalmazást vagy büntetést, inkább játékos és kooperatív módszerekkel ösztönözzük a tanulást. A feszültségek levezetését mozgással és játékos feladatokkal, stresszoldó módszerekkel segítjük.

A fejlesztő foglalkozásokat ebben a színes és gazdagon berendezett teremben végezzük. Itt van lehetőség a mozgásra, egyensúlyozásra, hintázásra, játékra és főleg: FEJLŐDÉSRE!

Magatartási problémák?

Az iskolai magatartási problémák mögött gyakran tanulási nehézségből fakadó kudarcélmény húzódik meg! Az első adatfelvétel után felméréssel kezdjük fejlesztéseinket. A felmérést követően határozzák meg fejlesztő szakembereink, tudunk-e és miben tudunk segíteni.

Milyen lépésekre számíthatsz?

Image

Felmérés

90 -120 percig tartó széleskörü felmérés és szülői konzultáció a fejlesztés irányának meghatározására. Az egyéni, de a csoportos fejlesztést is ezzel a felméréssel készítjük elő. Ekkor felmérjük: a vizuális és auditív percepciókat, a térérzékelést és a téri tájékozódást, az elemi mozgásokat és a testsémát, a kinesztetikus, auditív és vizuális emlékezetet, a hosszú és rövidtávú memóriát, valamint a beszédkészséget, általános tájékozottságot és szociális készségeket.

Image

Komplex fejlesztés

A fejlesztés heti egy vagy két alkalommal történik, iskolai munkaheteken. A csoportos fejlesztő foglalkozások kis létszámban, legfeljebb négy fő részvételével történnek. Fejlesztőpedagógusaink változatos mozgásos, játékos, feladatokkal támogatják, segítik, irányítják a gyerekek fejlődését. A gyerekek felmérése alapján meghatározott fejlesztési irányokat is követjük, de a tanév közben felmerülő "aktuális" nehézségeket is kezeljük, feloldjuk.

Image

Előrehaladás, konzultáció

Fél év elteltével egy hosszabb szülői konzultációra is sor kerül. Fejlesztőink összefoglalják az előző időszak sikereit és az időközben felmerült további feladatokat, lehetőségeket is. A rövid, foglalkozások utáni visszajelzés természetes és állandó. Emellett - ha a család, a szülők vagy a gyerekek állapota úgy kívánja, egyéni szülői konzultációkra is a rendelkezésetekre állunk.

Személyre szabott, figyelmes, szakértő segítség!

Minden fejlesztőpedagógusunk több éves, akár több 10 éves tapasztalattal rendelkezik. Munkatársaink többféle szakdiplomával és mozgásterápiás képesítéssel is segíthetik a gyerekek fejlődését. Mindannyiunk legfőbb célja, hogy ne legyen gond a suli!

Fejlesztő munkatársaink

Ligetfalvi Tímea

Ligetfalvi Tímea

fejlesztő gyógypedagógus, Ayres terapeuta, tanító

kedd, szerda, csütörtök

komplex fejlesztés iskolásoknak

Jámbor Kata

Jámbor Kata

gyógypedagógus, KMT fejlesztő, KMT oktató gyakornok

kedd, csütörtök

komplex fejlesztés
iskolásoknak

Ligetfalvi Olívia

Ligetfalvi Olívia

fejlesztő gyógypedagógus, Ayres terapeuta, óvodapedagógus

csütörtök

óvodások iskolaelőkészítője

Holmik Fanni

Holmik Fanni

konduktor

hétfő, csütörtök

konduktív és komplex fejlesztés kicsiknek

Fontos tudnivalókÉletkor

Három korcsoportban ajánljuk a komplex fejlesztést: 6-8 éves korig (1-2. osztály) és 8-10 éves korig (3-4. osztály) illetve óvodás nagycsoportosoknak.
A csoportokat rugalmasan alakítjuk ki, kérlek érdeklődj nálunk a részletekről!Helyszín

Egyensúlyház Fejlesztőközpont Újpest, József Attila u. 102. Ingyenes parkolás a környéken, 3-as metrótól gyalog 5 percreÁrak

Felmérés: 25.000 Ft/2óra (felmérés + szülői konzultáció)
A csoportban való részvétel díja: 25000 Ft /hó (6250 Ft/alkalom) Bérletes rendszerben: az indokolt esetben és 24 órával a foglalkozás előtt lemondott foglalkozás díja tovább görgethető!
Egyéni fejlesztés 15000 Ft / alkalomKapcsolat

Telefon: +35/70/5623110
email: info@egyensulyhaz.hu

Oszd meg velünk, milyen nehézségben segíthetünk!

Töltsd ki a jelentkezési lapot, munkatársunk 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot!