• +36/70/5623110
  • egyensulyhaz@gmail.com
  • Budapest, 1042 József A. u. 102.
Nature Blog
Első helyen az empátia!

Első helyen az empátia!

Az empátia képességünk, hogy fel tudjuk ismerni mások érzéseit, érzelmeit és képesek vagyunk ennek megfelelően cselekedni. Ezt a képességünket örököljük, de tanult viselkedéssel is alakulhat, fejlődhet.

Az empátia nagyban befolyásolja emberi kapcsolatainkat. Segítőként, fejlesztőként, pedagógusként arra használhatjuk, és használjuk is, hogy jól és pontosan megértsük a fennálló problémátokat. Olyan módszereket, eszközöket, lehetőségeket ajánljunk fel számotokra, ami az adott, bemutatott, általatok elmesélt helyzetben számotokra a legalkalmasabb. Hisszük, tudjuk és alkalmazzuk a beleérző és megértő képesség erejét!

Számunkra kiemelkedően fontosak azok a tények, események, szakvélemények és életút, melyet az első szülői konzultációkon megosztotok velünk. Legalább ilyen fontos azonban az az empatikus megközelítés, mellyel felétek szülők és a fejlesztő folyamat során gyermekeitek felé fordulunk. Minden munkatársunk az Egyensúlyházban ezt a filozófiát követi. Büszkén mondhatjuk: Nálunk az empátia alapkövetelmény és az egyik legfőbb munkaeszközünk is.

„Összefoglalóan azt mondhatjuk, hogy az empátia azért nagyon fontos a gyermeknevelésben és a pedagógiai munkában, mert megkönnyíti a gyerekek viselkedésének szabályozását, a gyermeki személyiség problémáihoz való helyes nevelői viszonyulást. Lehetővé teszi, hogy a gyerekek tanításában a nevelő – a szülő vagy a pedagógus – megfelelő közvetítő legyen.”
Buda Béla

Az Egyensúlyházban a fejlesztő folyamat során az első bejelentkezéstől kezdve a záró beszélgetésig garantáltan empatikus megközelítéssel találkozhattok. Azért közelítünk így minden szülő és gyermek felé, mert az empátiát ki szeretnénk és ki is tudjuk használni annak érdekében, hogy a leghatékonyabban segíthessünk Nektek!

Kértél már időpontot? Két perc az egész! Kattints a szövegre!