Komplex Mozgásterápia

Segítünk a tanulási nehézségekben.

Tanulás. Viselkedés. Egyensúly.

Segíthetünk?Figyelmetlenség

Az óvodában, iskolában arra panaszkodnak a pedagógusok, hogy gyermeked figyelme szétszórt?Tanulási nehézség

Iskolai nehézségek a tanórákon, attól függetlenül, hogy van-e már szakvéleményetek?Magatartás

Fáradékony vagy épp túl impulzív, izgő mozgó a gyereked, akire sok a panasz az óvodában vagy az iskolában?

Ahol leginkább segíthet a KMT

A KMT az ember természetes mozgásfejlődésén alapuló fejlesztő mozgások gyakorlásával korrigálja az idegrendszer részleges éretlenségét. Ez az idegrendszeri éretlenség állhat a tanulási és egyéb problémák hátterében.
A KMT gyermek és megoldásközpontú, nem csak a gyermek egyedi fejlesztési igényeit veszi figyelembe, hanem törődik az alapvető érzelmi szükségleteivel is.

Magatartási problémák?

Tudtad, hogy az óvodai, iskolai magatartási problémák mögött gyakran tanulási nehézségből fakadó kudarcélmény húzódik meg?

Hogyan zajlik a KMT fejlesztés?

Image

Felmérés

90 -120 percig tartó széleskörü felmérés és szülői konzultáció a fejlesztés irányának meghatározására. A KMT egyéni fejlesztést egy széleskörű felméréssel készítjük elő. Ekkor felmérjük: a vizuális és auditív percepciókat, a térérzékelést és a téri tájékozódást, az elemi mozgásokat és a testsémát, a kinesztetikus, auditív és vizuális emlékezetet, a hosszú és rövidtávú memóriát, valamint a beszédkészséget, általános tájékozottságot és szociális készségeket.

Image

Otthoni gyakorlás

Szülői támogatással heti legalább 5 alkalommal az előirt gyakorlatok/feladatok elvégzése. Egy átlagos fejlesztő feladatsor 8-13 fejlesztő feladatot tartalmaz, melyek nagyrészt az ember természetes mozgásfejlődéséből merítő fejlesztő mozgások. Egy ilyen feladatsor végrehajtása nagyjából 20-25 percet vesz igénybe. A hatásos fejlesztéshez átlagosan egy hónapon keresztül, lehetőleg minden nap – de minimum hetente 5 napot kell gyakorolni. Ezért az egyéni fejlesztés során arra kérjük a szülőt, hogy ő gyakoroljon minden nap otthon a gyermekével.

Image

Kontroll vizsgálat

Havonkénti rendszerességgel kontroll vizsgálat és új feladatok meghatározása és megtanítása. Egy átlagos folyamat 10-15 hónapon át tart. A fejlesztő feladatsorokat havonta módosítjuk egy személyes ellenőrző vizsgálat során a gyermek egyéni fejlődési ütemének és egyéni sajátosságainak megfelelően.

Vigyázat! Mellékhatás!

A mozgásterápiás fejlesztés egyik kellemes mellékhatása, hogy a gyermekek kiegyensúlyozottabbak, magabiztosabbak lesznek a folyamat végére.

KMT fejlesztőink

Jámbor Kata

Jámbor Kata

gyógypedagógus, KMT fejlesztő, KMT oktató gyakornok

Holmik Fanni

Holmik Fanni

konduktor - tanító specializáció, KMT fejlesztő

Fontos tudnivalókÉletkor

Nagycsoportos (5-6 év) - kisiskolás (10-11 év) között ajánljuk a KMT fejlesztést. ettől eltérő életkor esetén kérj felvilágosítást!Helyszín

Egyensúlyház Fejlesztőközpont Újpest, József Attila u. 102. Ingyenes parkolás a környéken, 3-as metrótól gyalog 5 percreÁraink

KMT felmérés: 25.000 Ft/alkalom KMT kontroll: 15.000 Ft / alkalom
Csomagárban: 150.000 Ft (felmérés+ 10 alkalom, 3 részletben fizetéssel)Kapcsolat

Telefon: +35/70/5623110
email: egyensulyhaz@gmail.com

Tegyél egy lépést gyermeked fejlődéséért!

Jelentkezz felmérésre a tanulási nehézségeitek javításáért! Ne habozz tovább!