Konduktív terápia csoportosan

Mozgással fejlesztjük a kognitív képességeket.

Tanulás. Viselkedés. Egyensúly.

Segíthetünk?Figyelmetlenség

Az óvodában, iskolában arra panaszkodnak a pedagógusok, hogy gyermeked figyelme szétszórt?Tanulási nehézség

Iskolai nehézségek a tanórákon, attól függetlenül, hogy van-e már szakvéleményetek?Magatartás

Fáradékony vagy épp túl impulzív, izgő mozgó a gyereked, akire sok a panasz az óvodában vagy az iskolában?

Amiben leginkább segíthet a Konduktív terápia

A konduktív pedagógia inkább nevelési megközelítés, mint terápia. A “konduktív” szó eredetét tekintve a rávezetést jelenti: a konduktor útmutatást nyújt a gyermeknek vagy felnőttnek, hogy segítse őket a kívánt mozgások elsajátításában. Ezen keresztül fejlesztjük a gyermek vagy felnőtt kognitív készségeit, és készítjük fel őket a független életre. A konduktív pedagógia különlegessége és küldetése abban rejlik, hogy a konduktor által nyújtott irányítás és kondukció révén a gyerekek képesek belső szervezési módokat kialakítani, valamint az idegrendszer újjáépítését és koordinációját elérni. Így alkalmassá válik a mozgássérült gyerekek nevelése támogatása mellett a tanulási nehézségek oldására és javítására is.

Magatartási problémák?

Tudtad, hogy az óvodai, iskolai magatartási problémák mögött gyakran tanulási nehézségből fakadó kudarcélmény húzódik meg?

Hogyan zajlik a Konduktív terápia?

Image

Felmérés

90 -120 percig tartó széleskörü felmérés és szülői konzultáció a fejlesztés irányának meghatározására. A Konduktív terápiát egy széleskörű felméréssel készítjük elő. Ekkor felmérjük: a vizuális és auditív percepciókat, a térérzékelést és a téri tájékozódást, az elemi mozgásokat és a testsémát, a kinesztetikus, auditív és vizuális emlékezetet, a hosszú és rövidtávú memóriát, valamint a beszédkészséget, általános tájékozottságot és szociális készségeket.

Image

Konduktív terápiás alkalmak

Egyéni és csoportos konduktív terápia: Hetente egy alkalommal 50 perces terápiás foglalkozás. Egy időben, komplexen zajlik a mozgás, a beszéd, értelem, érzékelés, észlelés, akarat és érzelmek fejlesztése, vagyis egyszerre foglalkozik a konduktor a testtel és a lélekkel, az érzelmekkel és az intelligenciával, a tanulással és a tanítással., tehát az egész emberrel. Egy adott témakört ismertetünk meg a gyermekkel különböző játékos mozgásfejlesztő feladatok segítségével.

Image

Előrehaladás, konzultáció

Fél év elteltével egy hosszabb szülői konzultációra is sor kerül. Fejlesztőink összefoglalják az előző időszak sikereit és az időközben felmerült további feladatokat, lehetőségeket is. Természetesen a rövid, foglalkozások utáni visszajelzés természetes és állandó. Emellett - ha a család, a szülők vagy a gyerekek állapota úgy kívánja, egyéni szülői konzultációkra is a rendelkezésetekre állunk.

Komplex. Egyéni. Hatékony.

A konduktív terápia komplex módon segíti gyermeketek fejlődését.

Konduktorunk

Holmik Fanni

Holmik Fanni

konduktor- tanító specializáció, KMT fejlesztő

Fontos tudnivalókÉletkor

Nagycsoportos (5-6 év) - kisiskolás (10-11 év) között ajánljuk a Konduktív terápiát. Ettől eltérő életkor esetén kérj felvilágosítást!Helyszín

Egyensúlyház Fejlesztőközpont Újpest, József Attila u. 102. Ingyenes parkolás a környéken, 3-as metrótól gyalog 5 percreÁraink

Felmérés: 25.000 Ft/alkalom Egyéni konduktív terápia: 15.000 Ft/50 perc
Csoportos alkalmak: 25.000 Ft/4 alkalom (6250 Ft/alkalom)Kapcsolat

Telefon: +35/70/5623110
email: egyensulyhaz@gmail.com

Jelentkezz, hogy segíthessünk!

Töltsd ki aza adatlapot! Kollégánk 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot. Ez egy ingyenes - rövid - szülői konzultáció lesz, ahol megismerhetjük a nehézségeitek körvonalait.