• +36/70/5623110
  • info@egyensulyhaz.hu
  • Budapest, 1042 József A. u. 102.

Csoportos fejlesztés ismertető

Mi is az a csoportos fejlesztés?

Csoportos fejlesztés az Egyensúlyház Fejlesztőközpontban: a mozgás fejlesztő, gyógyító erejét kiaknázó csoportos foglalkozás, ahol középpontban a gyermeked komplex, legszéleskörűbb fejlődése áll.

A csoportos fejlesztés középpontjában a kognitív fejlesztés mellett az empátia, elfogadás és tolerancia áll. Bátorítjuk a gyermekeket az egymás iránti figyelemre és tiszteletre. Fontosnak tartjuk a bizalmi kapcsolatokat és támogatjuk a kommunikációt és az érzelmek kifejezését. Az önismeret fejlesztése is kiemelten fontos: segítünk a pozitívumok kiemelésében és a nehézségek leküzdésében. Nem használunk jutalmazást vagy büntetést, inkább játékos és kooperatív módszerekkel ösztönözzük a tanulást. A feszültségek levezetését mozgással és játékos feladatokkal, stresszoldó módszerekkel támogatjuk.

Milyen nehézségekre kínál megoldást a csoportos fejlesztés?

Melyik korosztálynak ajánljuk?

A csoportos fejlesztést két korcsoportban ajánljuk: 1-2. osztályosok (6-8 év) és 3-4. osztályosok (8-10 év).

Melyek a csoportos fejlesztés lépései?

  1. Felmérés: A csoportos fejlesztés előtt részletes felmérést végzünk, amely során megvizsgáljuk a gyermek vizuális és auditív percepcióját, térérzékelését, mozgásait, memóriáját és egyéb fejlesztendő területeket. Ez a folyamat segít meghatározni a személyre szabott fejlesztési tervet.
  2. Csoportos fejlesztés: A fejlesztés heti egy alkalommal történik, iskolai munkaheteken.
  3. Szülői konzultáció: Fél évente a fejlesztő beszámol a foglalkozásokon tapasztaltakról és az előrehaladásról.