• +36/70/5623110
  • info@egyensulyhaz.hu
  • Budapest, 1042 József A. u. 102.
Blog
Célba érni

Célba érni

Van öt perced? Tudsz írni legalább 10 célt, amit nem értél el az elmúlt két évben? Van közte olyan, ami még megmozgat? Érdekel, hogy miért nem valósult meg? Szeretnéd megvalósítani? Na, gyerünk!

Nem gondolkodtam célorientáltan az életről, tervekről, jövőről sokáig én sem. Mondjuk ki, sodródtam az árral. Voltak jobb időszakok, mikor nem volt nagy zuhatag és egész kellemesen el lehetett evickélni, de voltak igencsak zúzós, hullámos, zuhataggal tarkított pillanatok is!

Az elmúlt pár évből van néhány cél, amit már elértem, és van jó pár, amit nem sikerült még behúzni. Mondjuk úgy, dolgozom az ügyön. Nem adtam fel tehát. Csak több időre van szükségem! Lásd: 7. pont. 🙂

Nézzük tehát, mi hiúsítja meg céljaink megvalósítását:

A cél a te saját célod? Ki akarja? Te? És tényleg akarod?

Társasági sugallatra vagy divatból, barátságból vagy komformizmusból tűzhetünk ki célokat magunk elé. Könnyűnek látszik a válasz: Persze, én akarok fél éven belül marathont futni, aztán jöhet az ultra! Megkérdezted magadtól, miért akarod lefutni MINDENKÉPP a maratont? Tudod, miért futsz egyáltalán?

Tudod, mit vállalsz? Mi az, amit megteszel, és tényleg meg is TESZEL?

Maradjunk a futós példánknál… Utánaszámoltál, mennyi időt vesz majd igénybe egy hosszútávú felkészülés? Mennyi időt kell rászánnod? Hány hétvége, hány edzésnap? Van edződ? Tudsz mindent a futásról vagy teljesen nullán vagy? Eldöntötted, hogy MINDEN héten NÉGYSZER futsz? Vagy inkább ÖTSZÖR?

Itt kell megjegyeznem, hogy nem akarlak lebeszélni a futásról sem, meg a maratonról sem. És persze rábeszélni sem akarlak. Semmire sem. Ha érdekel, hogy állok ÉN a dologgal, megtalálsz lent a kommentben, FBn, Instáne-mailen, telefonon, itt a kapcsolat oldal a honlapon. Elöljáróban elég annyi, imádok futni! És nem csak futás, ozgás lehet a témánk, a témád. Keress meg, ha érdekel a változásod menedzselése!

Mit fogsz tenni, mikor nem sikerül, van terved erre?

Tetszik ez a futós téma, folytatom akkor ebben a szellemben. Van terved, időd, edződ, megy is rendesen, de az utolsó pillanatban dugába dől minden terved. A tervezett verseny előtt megsérül a bokád, le kell mondanod az indulásról. (Van saját élményem, elérhetőségeimet már ismered!)

Nem illik hozzád a cél, nem illeszkedik a személyiségedhez, a lehetőségeidhez.

Elkezdted a felkészülést, de rájössz, nem leled örömöd ebben a folyamatos futkározásban, halálosan unod, hogy mindenki ezt csinálja. A szomszéd srác már a negyedik ultrát futja, te meg inkább fociznál a srácokkal, mindig is ezt akartad. Stresszoldásnak az is jó, nem?

Nem tudod kihasználni a tehetségedet vagy adottságaidat, vagy nem illenek a célhoz.

Mindig is lobbanékony és hirtelen voltál. Erősek az izmaid, középiskolában jól ment a sprint és a távolugrás is. Ha őszintén megnézed magad, izmos vagy, erős, de nem egy hosszútávfutó alkat. Kell ezt a maratont erőltetni?

Tudod miben vagy jó?

Olvastad az előző pontot? És? Vélemény?

Korán hagyod abba a munkát, az erőfeszítéseket.

Én elsőre azt gondoltam, futok párszor, aztán veszek egy rendesebb cipőt (erőfeszítés, felkészülés 1), de a harmadik alkalom után nem tudtam lejönni a multiplex lépcsőjén. Kihagytam két hetet és elkezdtem rendszert vinni a felkészülésbe. Olvastam, beszélgettem, ismerkedtem a témával. Legjobb lett volna egy edző, már az elején. Három évembe telt, míg önerőből félmaratont futottam. Kétszer kellett abbahagynom a felkészülést…

A visszaesést nem tudod elfogadni.

Nem megy mindig minden nyílegyenesen. Ki kell hagyni edzést a család miatt. Mert az fontosabb. (Tényleg!) Váratlan munka jön közbe. Kell a pénz az új futócipőre! Itt a húsvét, itt a nyaralás, jön a karácsony. Felszedsz pár kilót. Lassabban megy a futás is.

A vágy/álom nem cél!

Szeretnék egy gyors marathont futni!

helyett

Két év múlva ősszel indulok egy marathoni versenyen és egészségesen, biztonságban, sérülésmentesen teljesítem a távot 4 óra 20 perc alatt.

Szeretettel várunk egy személyes konzultációra, ha szeretnéd céljaidat megvalósítani és úgy látod, szükséged van a segítségre!

Ha további inspirációra vagy egy kis otthoni gondolkodásra vágysz, kattints a kisokos gombra! Egy könnyű és gyorsan megoldható feladatot találsz a célmeghatározásról és kivitelezésről!

Célmeghatározó kisokos itt