• +36/70/5255582
 • egyensulyhaz@gmail.com
 • 1139 Kresz Géza u. 29.

Izomkontroll

Az izomkontroll egy szomatikus testtudatot alkalmazó módszer, melynek során izmokkal dolgozunk kontroll alatt.

Mit kell tudni az izomkontrollról?

Stressz hatására lekapcsol az agy-izom kibernetikus kapcsolata, az agy üzenete nem jut el az izomhoz.

A módszer kidolgozója, Dr. Thomas Hanna szerint minden tapasztalás testi tapasztalás és a szervezet reflexekkel válaszol a környezeti hatásokra, stresszre. Abban az esetben, ha ezek a reflexek rögzülnek, izom összehúzódásokat eredményezhetnek, amit később akaratlagosan már nem tudunk feloldani. Ezek a rögzült reflexek egy hibás tanulási folyamat eredményei, amik a testtartást is befolyásolják.

A megfelelő módszerekkel visszafordíthatók ezek a folyamatok!

Izomkontroll alkalmak során tudatos irányítás alatt dolgoztatjuk és pihentetjük az izmot. Azokon a helyeken, ahol az agy elvesztette az irányítást, ott apró mozdulatokkal újra tanítjuk, hogyan tudja irányítani. Tehát az szervezet érző-mozgató rendszerén keresztül érjük el, hogy az agy által küldött információk eljussanak az izomhoz. Már az első alkalom után is érezhető eredménye van, eddigi klienseim mindegyike könnyebben, fellélegezve indult haza. Egy-egy területnek viszont általában 3-6 alkalomra van szüksége, hogy az optimális helyzetbe visszaálljon.

Amit még jó tudni!

 • Lelki egyensúly

  A módszer az izomrendszer optimalizálásával éri el a lelki egyensúlyt.

 • Nem "beszélgetős" folyamat

  A találkozások folyamán nem kell a lelki problémákról beszélni, nem tárjuk fel a probléma forrását. A test a lélek színpada, ami a lelkünkben van az a testen is megmutatkozik. A testtartásból kiindulva nézem meg, hogy melyik reflex vagy reflexek azok, amelyek rögzültek és ezeknek az oldásával kezdjük meg a folyamatot.

 • Kényelem

  Egy alkalom 50 perces, kényelmes ruházatban érdemes érkezni.

 • Helyszín

  Barátságos, csendes helyszínen a 13. kerületben a Kresz Géza utcában.

 • Title

  A foglalkozás ára: 13.500 Ft / alkalom