Első helyen az empátia!

Első helyen az empátia!

Az empátia képességünk, hogy fel tudjuk ismerni mások érzéseit, érzelmeit és képesek vagyunk ennek megfelelően cselekedni. Ezt a képességünket örököljük, de tanult viselkedéssel is alakulhat, fejlődhet.

Az empátia nagyban befolyásolja emberi kapcsolatainkat. Segítőként, fejlesztőként, pedagógusként arra használhatjuk, és használjuk is, hogy jól és pontosan megértsük a fennálló problémátokat. Olyan módszereket, eszközöket, lehetőségeket ajánljunk fel számotokra, ami az adott, bemutatott, általatok elmesélt helyzetben számotokra a legalkalmasabb. Hisszük, tudjuk és alkalmazzuk a beleérző és megértő képesség erejét!

Számunkra kiemelkedően fontosak azok a tények, események, szakvélemények és életút, melyet az első szülői konzultációkon megosztotok velünk. Legalább ilyen fontos azonban az az empatikus megközelítés, mellyel felétek szülők és a fejlesztő folyamat során gyermekeitek felé fordulunk. Minden munkatársunk az Egyensúlyházban ezt a filozófiát követi. Büszkén mondhatjuk: Nálunk az empátia alapkövetelmény és az egyik legfőbb munkaeszközünk is.

„Összefoglalóan azt mondhatjuk, hogy az empátia azért nagyon fontos a gyermeknevelésben és a pedagógiai munkában, mert megkönnyíti a gyerekek viselkedésének szabályozását, a gyermeki személyiség problémáihoz való helyes nevelői viszonyulást. Lehetővé teszi, hogy a gyerekek tanításában a nevelő – a szülő vagy a pedagógus – megfelelő közvetítő legyen.”
Buda Béla

Az Egyensúlyházban a fejlesztő folyamat során az első bejelentkezéstől kezdve a záró beszélgetésig garantáltan empatikus megközelítéssel találkozhattok. Azért közelítünk így minden szülő és gyermek felé, mert az empátiát ki szeretnénk és ki is tudjuk használni annak érdekében, hogy a leghatékonyabban segíthessünk Nektek!

Kértél már időpontot? Két perc az egész! Kattints a szövegre!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.